Počela vakcinacija u Kliničkom centru CG, vakcinisana i ministarka zdravlja

Region 23. feb. 202115:13
Podeli:
Vakcinacija u Crnoj Gori
Anadolija/ Miloš Vujović

U Crnoj Gori je počela vakcinacija zaposlenih u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) koji rade sa pacijentima koji su oboleli od kovid-19 infekcije, a prvu od 150 vakcina primila je i ministaka zdravlja Jelena Borovinić- Bojović.

Osim Borovinić Bojović, vakcinisaće se još četiri lekara KCCG, koji nemaju antitela.

Borovinić Bojović je kazala da je više puta objavila da ima antitiela, ali da je njena preporuka da se i oni koji imaju antitiela vakcinišu.

Ministarka je najavila da će druga doza od 2.000 ruskih vakcina Sputnjik V koje su donacija Srbije stići na vreme da bi mogla da krene revakcinacija.

Vakcinacija u Crnoj Gori je počela u subotu pošto je stigla prva doza od 2.000 vakcina koje su donacija Srbije.

Bojović Borovinić je najavila da će dodatnih 5.000 vakcina iz Rusije stići u četvrtak, a da donacija 30.000 doza kineske kreće iz Pekinga 27. februara.

Još se ne zna početak vakcinacije opšte populacije

Na pitanje kada će početi vakcinacija opšte populacije, ona je kazala da će to biti odmah nakon imunizacije prioritetnih grupa, ali da je rano da daju detaljnije informacije.

Odgovarajući na pitanje novinara, kazala je da do sada nije bilo slučaja da su zdravstveni radnici odbili da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Vakcinacija je počela u subotu a prvi vakcinisani su štićenici domova za stare i medicinski radnici. Posle toga će biti vakcinisani stariji od 80 godina.

Ministarka je objasnila i da će se vakcinacija starijih gradjana obavljati prijavljivanjem preko sajta, drugi način je preko izabranog lekara koji će zvati sve koji se nisu prijavili kao i preko info linije.

Komentari

Vaš komentar