Pendarovski poklonio papi dres fudbalske reprezentacije Severne Makedonije

Region 27. maj. 202115:16
Podeli:
Izvor: Tanjug via Vatican Media/Handout via REUTERS

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski poklonio je u Vatikanu papi Franji najnoviji dres makedonske fudbalske reprezentacije, s njegovim imenom napisanim ćirilicom.

Papa je prvi dobio dres u kojem će makedonski reprezentativci nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Na leđima dresa je ćirilicom velikim slovima napisano „PAPA FRANCISK“ – kako njegovo ime izgovaraju i pišu u Severnoj Makedoniji.

Kabinet predsednika Severne Makedonije je saopštio da je Pendarovski audijenciju kod pape imao u okviru posete Italiji i Vatikanu, povodom godišnje manifestacije „Makedonija u čast Sv. Ćirila“.

Na sastanku su ocenjeni kao odlični odnosi Severne Makedonije i Svete Stolice, koji se „temelje na dubokim istorijskim vezama, podeljenim duhovnim i kulturnim vrednostima i tradiciji“.

„Pendarovski je potvrdio interes za produbljavanje odnosa sa Svetom Stolicom u svim sferama od zajedničkog interesa i istakao značaj katoličke zajednice u Severnoj Makedoniji i njen doprinos društvu. Istakao je i značaj koji njegova država daje promovisanju međureligijskog dijaloga i poštovanja verskih sloboda“, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika.

Komentari

Vaš komentar