Patrijarh Porfirije stradalima u Majskim Poljanama poručio: Računajte na nas

Region 27. feb. 202114:5653 komentara
Podeli:

Novoimenovani patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije posetio je Hrvatsku, prvi put od imenovanja. Prva lokacija koju je obišao je u Majskim Poljanama - kontejner koji je, nakon razornog zemljotresa, privremeni dom porodice Kukoleča.

Novoimenovani patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije posetio je Hrvatsku, prvi put od imenovanja. Prva lokacija koju je obišao je u Majskim Poljanama – kontejner koji je, nakon razornog zemljotresa, privremeni dom porodice Kukoleča.

„Računajte na nas i na sve ljude dobre volje. Hvala Bogu i država je to sigurno stavila među svoje prioritete, država Hrvatska, ali mnogi ljudi dobre volje, a među njima i Crkva, i Katolička, i svi drugi predstavnici verskih zajednica, i evo i mi, tu smo sa vama“, poručio je patrijarh u Majskim Poljanama.

Patrijarh će obići će još nekoliko stradalih porodica u Majskim Poljanama i Glini.

Nakon posete banijskim porodicama, predviđeno je da poglavar SPC, po povratku u Zagreb, u bazi Civilne zaštite Lekenik, prisustvuje isporuci dva velika i četiri manja kontejnera, koji su donacija SPC i Ambasade Srbije u Zagrebu.

Srpska pravoslavna crkva i Grad Beograd donilrali su dosad oko 100 kontejnera potresom pogođenim područjima.

Komentari

Vaš komentar