Patrijarh Porfirije u Sarajevu: Predivan, otvoren grad

Region 16. okt. 202117:34 > 21:3511 komentara
Podeli:
Patrijarh Porfirije
Izvor: N1

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije stigao je u subotu u Sarajevo koje je nazvao predivnim i otvorenim gradom.

Porfirije je na susretu s vernicima u sabornoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice biranim rečima govorio o Sarajevu.

“Moje je srce ispunjeno istinskom radošću… što sam u ovom, opet moram reći, predivnom gradu Sarajevu, u ovoj zemlji i na ovim prostorima, u gradu koji je optočen planinama i kao da je zarobljen u njima i zatvoren u sebe a zapravo od svog nastanka veoma širokogrudan grad otvoren na sve četiri strane sveta, u kojega su dolazili ljudi iz različitih krajeva i s razlilčitim iskustvima donosili darove u njega a isto tako obogaćeni iz njega odlazili”, kazao je Porfirije.

Njega je u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, dočekao mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh SPC Porfirije danas počinje dvodnevnu posetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

Patrijarh će sutra u 09.30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh Porfirije sutra će posetiti i Istočno Sarajevo gde će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih općina.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gde će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

Komentari

Vaš komentar