Osumnjičenima za šverc 1,4 tone kokaina u Crnoj Gori ipak određen pritvor

Region 31. avg 202114:405 komentara
Podeli:
zatvor, pritvor, policija, hapšenje
Izvor: N1

Veće Višeg suda u Podgorici preinačilo je odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića i odredilo pritvor Budimiru (66) i Marini Krstović (27), osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina, javljaju Vijesti.

To je Vijestima saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Žalbu na odluku Ivanovića prethodno je podnelo Više državno tužilaštvo.

POVEZANE VESTI:

VDT juče se žalilo na odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića – da Krstoviće pusti da se sa slobode brane optužbi za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje o promet opojnih droga.

Sudija Ivanović nakon saslušanja odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović – da im odredi pritvor do 30 dana i Krstovićima izrekao mere nadzora – zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni su pred sudijom Ivanovićem tvrdili da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru u Mojanovićima.

Ivanović, koji je u kumovskim odnosima sa bratom Budimira Krstovića, rekao je da to nije imalo uticaja na njegovu odluku.

Ipak, predstavnici izvršne vlasti juče su ocenili da je sudija morao da se izuzme iz tog predmeta zbog sumnje u pristrasnost.

Krstovići su uhapšeni u akciji „187“ u kojoj je policija zaplenila rekordnih tonu i četristo kilograma kokaina, podsećaju Vijesti.

Komentari

Vaš komentar