Olujno nevreme u Sarajevu i većem delu BiH, potopljene saobraćajnice

Region 18. jul 202119:08 > 19:36
Podeli:
Izvor: N1

U popodnevnim časovima jaka kiša zahvatila je Sarajevo, a pojedine gradske saobraćajnice u glavnom gradu BiH su potopljene. Najviše su potopljeni podvožnjaci, kroz koje automobili teško prolaze.

Veći deo BiH popodne je zahvatilo olujno nevreme, praćeno obilnom kišom i vetrom.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, padavine se u BiH očekuju i u narednim danima.

Za celu zemlju je izdat žuti meteoalarm – upozorenje na opasne vremenske pojave.

Iz BIHAMK-a su pozvali sve vozače, koji se spremaju na put, da pre polaska provere informacije o stanju na putevima.

Snažna kiša u ranim večernjim satima u četvrtak izazvala je poplave u više opština u severnom i centralnom delu Bosne i Hercegovine.

I Hrvatske vode izdale su upozorenje na moguće obilne padavine tokom ovog vikenda, a naročito tokom subote i to na području Gorskog Kotara, Like i ostalog dela kontinentalne Hrvatske.

Nevreme i na Ohridu, dve osobe udario grom

Dve osobe su povređene od udara groma na plaži u Ohridu, objavio je portal A1.on.mk. Povređeni su na plaži u blizini kampa „Gradište“, kada je Ohrid popodne zahvatilo jako nevreme sa kišom, vetrom i grmljavinom.

Oboje povređenih su odvedeni u Medicinski centar u Ohridu, a prema informacijama makedonskog portala, jedan povređeni ima opekotine na nogama, a drugi probleme sa sluhom. Nezvanično se saznaje da se radi o osobama iz Resena i Bitolja.

Na toj plaži je zbog lošeg vremena otakazan nastup dvojice di-džejeva, a najveći deo ohridskih plaža se potpuno ispraznio.

Komentari

Vaš komentar