Od Balaševića se opraštaju Banjaluka, Podgorica, Nikšić, Cetinje…

Region 21. feb. 202122:01 > 23:012 komentara
Podeli:
banjaluka za Đoleta Balaševića
Izvor: Foto: A. Čavić

Banjaluka se u nedelju uveče pridružila brojnim gradovima bivše Jugoslavije koji su odali počast kantautoru Đorđu Balaševiću.

Na Banskom dvoru u Banjaluci u nedelju uveče je napravljena projekcija posvećena Balaševiću, dok su u pozadini puštani njegovi najveći hitovi.

Izvor : Foto: A. Čavić

I građani više gradova Crne Gore oprostili su se od Balaševića.

Građani Podgorice, Nikšića, Cetinja, različitih generacija, oprostili su se uz Balaševićeve pesme, suze i paljenjem sveća.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je da je predložio gradskom sekretarijatu za kulturu da se Balaševiću posveti mural na zgradi Kulturno-informativnog centra koji bi bio otkriven 11. maja, na rođendan kantautora.

Jedan od najvećih kantautora regiona Đorđe Balašević sahranjen je u nedelju u Novom Sadu. Preminuo je od posledica kovida 19. U tom gradu proglašen je Dan žalosti.

Novosađani će se od Đorđa Balaševića, ambasadora Novog Sada i ambasadora Vojvodine, oprostiti u ponedeljak,  22. februara u 19 časova kraj Dunava, na Keju žrtava racije.

Simbolično, uz lampione koji će se vinuti u nebo, ruzmarin, Đoletove pesme i hor opere SNP-a i poslednji pozdrav sa dunavskih čamaca, Novi Sad će odatati počast svom panonskom mornaru.

Komentari

Vaš komentar