Obustavljena potraga za radnicima koji su upali u Bosnu, nastavlja se sutra

Region 08. nov. 202119:25
Podeli:
Izvor: Pixabay

Potraga za dvojicom radnika koji su upali u reku Bosnu nakon što se otkačio kran na gradilištu koridora 5c na lokalitetu Topčić Polja bila je bezuspešna u ponedeljak i biće nastavljena sutra.

Povezane vesti:

Ovu informaciju je za N1 potvrdio komandir specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Ramo Suhić.

Suhić je kazao da su odmah nakon što su dobili informaciju da su dva radnika upala u vodu angažovali ronilačke timove i ostale spasilačke ekipe.

“Krenuli smo odmah u pretragu terena u cilju spašavanja i pronalaska radnika, a sve na osnovu informacija koje smo dobijali od svedoka. Konstatujemo da zbog vodostaja reke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da pronađemo radnike i nastavljamo potragu u ranim jutarnjim satima na osnovu dogovora našeg menadžmenta. Tu je i kolega iz Kantonalne civilne zaštite koji će nam pružiti pomoć”, naveo je Suhić.

U potrazi su učestvovale brojne ekipe poput Specijalne policijske jedinice, Civilne zaštite, Gorske službe spašavanja, ali i građani.

“Sutrašnja potraga se nastavlja od mesta nesreće nizvodno niz reku kuda nas tragovi budu vodili”, naglasio je Suhić.

Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK za N1 je potvrdila da je reč o radnicima turske kompanije “Cengiz” navodeći da će detaljnije informacije biti poznate nakon što se sprovede istraga.

Komentari

Vaš komentar