Obeležena 28. godišnjica pogibije Dražena Petrovića

Region 07. jun. 202114:361 komentar
Podeli:
Izvor: Printscreen/YouTube/Nonstop Sports

Povodom obeležavanja 28. godišnjice pogibije legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, delegacija Cibone je u društvu Draženove majke Biserke i zamenika gradonačelnika Zagreba Luke Korlaete položila venac i zapalila sveće na njegovom grobu na groblju Mirogoj u Zagrebu.

Cibonu su predstavljali predsednik kluba Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, sportski direktor Marin Rozić i igrači Lovro Gnjidić i Danko Branković.

„Dražen je jači od svega, 28 godina ga fizički nema, a ni sama nisam mogla znati da će toliko ući u ljude i najveća njegova medalja je ljubav naroda. Zato nam je za proširenje Draženovog muzeja iz Pariza stigla njegova voštana figura, za koju sam mislila da neće preživeti. Nadam se da ćemo taj deo proširenja obaviti do njegovog rođendana, zato što smo za proširenje već obavili deo posla. To će za decu biti predivna stvar, jer su meni deca na prvom mestu. Dražen će pomoću svetala u olimpijskim krugovima igrati košarku i deca će gledati kako sve može da se postigne u životu s radom i radom. Ovih dana sam baš jako emotivna“, rekla je Biserka Petrović.

Izvor : N1

Zamenik gradonačelnika Zagreba je rekao da je Dražen bio idol njegove generacije.

„Košarka je bila medij preko kojeg smo se družili i razmenjivali iskustva na školskim i košarkaškim terenima u kraju. U tom smislu ću apelovati da se sportska infrastuktura poboljša i da se sport i košarka kao medij i dalje koriste u tom smislu. Draženovo svetlo će sijati zauvek”, izjavio je Korlaet.

Sportski direktor Cibone Marin Rozić je istakao da je ovaj dan uvek težak i da se uvek postavlja pitanje da li je moglo drugačije.

„Dražen je bez obzira na tih 28 godina i dalje ‘živ’ i pripada svima nama. Izvor je čudesne inspiracije za sve one koji vole košarku. Njegova neverovatna energija, motivacija i rad su napravile da on ‘traje’ toliko dugo. Dražen i Cibona su nerazdvojni, on je primer za sve naše mlađe generacije“, kazao je.

Dražen Petrović poginuo je 7. juna 1993. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Nemačkoj u blizini Ingolštata, prilikom povratka s reprezentativnog turnira u Poljskoj.

Komentari

Vaš komentar