Novinarka Nove M: Podrška premijeru Krivokapiću na tankom ledu

Region 17. jun. 202117:14 > 18:575 komentara
Podeli:

Protekli dani bili su burni u Crnogorskom parlamentu. Na dnevnom redu su bile dve veoma osetljive teme - rezolucija o Srebrenici i smena ministra pravde Vladimira Leposavića. I današnja sednica je kasnila, a novinarka TV Nova M iz Podgorice Danica Bogdanović za N1 kaže da se može reći da je podrška premijeru Zdravku Krivokapiću na tankom ledu.

Bogdanović podseća da su poslanici Demokratskog fronta (DF), koji čine najveći deo vladajuće većine, ranije najavili da nećepodržati predlog premijera Krivokapića da Leposavić bude smenjen zbog izjave kojom je negirao genocid u Srebrenici.

Sinoć su iz DF-a, kako dodaje Bogdanović, poručili i da bi, ako do smene Leposavića ne dođe u parlamentu, Krivokapić onda trebalo da podnese ostavku jer nema legitimitet.

Kada je reč o opoziciji, Demokratska partija socijalista, predsednika Mila Đukanovića, bojkotuje rad Skupštine, a Bogdanović ističe da će od njihovog eventualnog prisustva sednici mnogo toga zavisiti.

Naime, iz DPS-a su ranije poručili da su oni narodna i građanska partija, i da će u skladu sa tim glasati. Međutim, demokrate koje su deo vladajuće većine, poručile su da neće smenjivati ministre zajedno sa opozicionim DPS-om.

„Odnos premijera i parlamentarne većine već neko vreme je u dubokoj krizi. Krivokapić je bio kandidat Demokratskog fronta, a upravo oni su najoštriji u kritikama na njegov račun. Njihov sukob kulminirao je sa nepotpisivanjem temljenog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom“, podseća Bogdanović i dodaje:

„Ono što je bilo neuobičajeno tokom jučerašnje rasprave, premijer je nazvao celu situaciju u Skupštini nemoralnom, što je izazvalo negodovanje, a najglasniji je bio lider DEMOS-a Miodrag Lekić koji je Krivokapića nazvao klovnom i kazao da on više nema njegovu podršku.“

Novinarka Nove M ocenjuje da se stoga može reći da je podrška premijeru Krivokapiću na tankom ledu.

Bogdanović podseća da od parlamentarnih izbora traju i protesti tzv. procrnogorskog bloka protiv nove vlade, a od nedavno protestuju i građani koji podržavaju ministra Leposavića.

Komentari

Vaš komentar