Novi dan: Beograđani između globalnog i lokalnog

Region 13. mar. 202215:13
Podeli:
Novi dan špica logo poster
Izvor: N1

Predstojeći izbori u Beogradu potpuno su se našli u senci rata u Ukrajini koji se nametnuo kao glavna tema predizborane kampanje. Koliko i kako to može uticati na izborni rezultat u prestonici? Kakve su u novonastalim okolnostima šanse vlasti, a kakve opozicije na gradskim izborima? O tome u temi jutra govore Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku i Dejan Bursać iz Instituta za političke studije.

Ruska invazija na Ukrajinu ulazi u 19. dan. Rusija počela sa granatiranjem i zapadnih delova Ukrajine u blizini Lavova. Strahuje se da će zbog toga broj izbeglica u narednom periodu biti još veći. Uživo samo na graničnom prelazu Ukrajine i Poljske gde se danima stvaraju velike izbegličke kolone.

Štampu analizira i komentariše novinar portala Nova.rs Veljko Pajović.

U Narodnom pozorištu u Beogradu premijerno je izvedena predstava “Godine vrana“, po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića. Gost novog dana protagonista predstave Aleksandar Srećković Kubura.

Šta je temperaturna inverzija i zašto je uzrokovala novi talas aerozagađenja koji stručnjaci ocenjuju kao rekordan? Odgovor na to pitanje potražiće naš reporter.

Komentari

Vaš komentar