Nove mere u Crnoj Gori: Kafići rade do 23h, policijski čas od ponoći

Region 16. apr. 202120:25
Podeli:
Zastava Crne Gore, Crna Gora
Izvor: N1

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović najavila je da će od subote pa do 23. aprila biti zabranjen izlazak iz objekta stanovanja posle ponoći, marketi i prodavnice radiće od sedam do 22 sata, a ugostiteljski objekti od sedam do 23 časa, prenosi RTCG.

Iste mere koje će se od 17. do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje.

U Nikšiću, Mojkovcu, Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Šavniku i Andrijevici produžavaju se aktuelne mere, jer je broj zaraženih na 100.000 stanovnika veći od 800, rekla je Borovinić Bojović.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima i dalje je zabranjeno, a na snazi ostaje i zabrana međugradskog saobraćaja tokom vikenda.

Borovinić Bojović je rekla da se očekuje kontingent od 200.000 vakcina, „možda i više“, do kraj aprila, a masovna vakcinacija će početi tri ili pet dana kasnije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar