Nova vlada Crne Gore održala konstitutivnu sednicu

Region 29. apr. 202217:45
Podeli:
Crna gora, pokrivalice, ilustracije, Montenegro, more, Budva, primorje
Izvor: N1

Nova Vlada Crne Gore, izabrana u četvrtak, održala je danas konstitutivnu sednicu, prvu koja je bila otvorena za javnost.

Novi premijer Dritan Abazović kazao je da put njegove vlade „neće biti lak“, ali da su ministri „nesebično dali sebe da se urade neke dobre stvari za Crnu Goru“ i da „nikome ništa ne duguju sem građanima“.

Abazović je ministre pozvao da „budu obazrivi“ pri korišćenju državnih resursa i da „svoim primerom maksimalno čuvamo državni budžet“ jer „ne želim da… neke stvari koje su nam ranije smetale nastavimo kao praksu“.

Povezane vesti

Rekao je da bi "voleo da sve sednice budu efikasne i da vreme trošimo na značajne stvari, otvorenim dijalogom, kako bismo doneli najbolje odluke za građane".

Premijer je najavio da će sednice Vlade sazivati do 09.00 sati, "ukoliko bude tehnički izvodljivo".

Za savetnika premijera Vlada je izabrala doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, jedinog od ministara iz donedavne vlade Zdravka Krivokapića.

Vlada je imenovala novog generalnog sekretara Borisa Marića, koji je ranije bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, dok ga tadašnji premijer Zdravko Krivokapić nije smenio.

Komentari

Vaš komentar