U Crnu Goru stiglo 2.000 doza vakcine Sputnjik V, koje je donirala Srbija

Region 17. feb. 202119:11 > 20:2019 komentara
Podeli:
Izvor: Foto: REUTERS/Agustin Marcarian

Prvi kontingent vakcina, donacija Srbije, stigao je u Crnu Goru. U Podgoricu je doputovala i premijerka Srbije Ana Brnabić, koju su aerodromu dočekali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Večeras je stilo 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, koje su obezbeđene u dogovoru sa Srbijom, a narednih dana očekuje se još 2.000 doza, odnosno revakcine.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je u ovim vremenima solidarnost najbitnija i da su spremni da doniraju još vakcina, ukoliko bude potrebno.

„Mi ovim gestom želimo da otvorimo novo poglavlje i podignemo odnose na najveći mogući nivo i da bude to odnos braće i sestara i najboljih prijatelja“, rekla je ona.

Brnabić je rekla i da se divi Crnoj Gori kako se bori sa epidemijom, jer primjećuje da se testira veliki broj ljudi, a da je to pravi vid borbe dok ne dođu vakcine.

Dodala je i da su ove vakcine obezbeđene na osnovu ličnih kontakata predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Premijer Crne Gore Zdravko Krtivokapić zahvalio je državi Srbiji što je donirala vakcine, koje treba da zaštite stanovništvo.

Donacija prvog kontingenta vakcina Sputnjik V Srbije Crnoj Gori.

Posted by Vijesti on Wednesday, February 17, 2021

„Zdravlje iznad svega, a solidarnost pre svega. Ja mogu samo da kažem da su građani Crne Gore dugo čekali vakcinu, a evo večeras, 74. dan otkako je ustanovljena Vlada stigla je“, rekao je Krivokapić.

On je zamolio premijerku Srbije da prenese zahvalnost građanima te zemlje koji su „prijateljski, odričući se vakcina, uputili ih građanima Crne Gore“.

„Ovo je dokaz velikog poštovanja koje ukazujete prema Crnoj Gori. U nadi da će ovo biti početak novog razvoja odnosa dvije zemlje“, ;poručio je Krivokapić.

U Crnoj Gori još nije počela vakcinacija.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar