MUP RS: Ugrožena bezbednost Dodika i njegove porodice, on kaže da se ne plaši

Region 13. apr. 202209:57 > 12:0210 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da postoji mogućnost da je ugrožena bezbednost Milorada Dodika, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, kao i njegove porodice. "Јa nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću", kazao je Dodik.

Kako su naveli iz MUP RS, tu informaciju su dobili od partnerskih službi, naglašavajući da Dodikovu i bezbednost njegove porodice ugrožavaju određene grupacije i da je, shodno tome, obezbeđenje podignuto na najviši nivo.

Pročitajte još

Poručili su da će navedene mere ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provere sve činjenice u vezi sa ovom informacijom.

Oklopno vozilo ispred zgrade Vlade RS

Oklopno vozilo "Despot", u kojem su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS, parkirano je u sredu ujutru pred zgradom Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Mere bezbednosti podignute su na najviši nivo jer je policija, kako je saopšteno iz MUP RS, dobila informacije od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice.

Dodik: Dobio sam informaciju, ne plašim se, nastavljam da radim

Milorad Dodik izjavio je da je pred zoru obavešten o tome da postoje informacije da je njegova bezbednost ugrožena, navodeći da se ne plaši i da će nastaviti sa svojim obavezama."Negde pred zoru su me obavestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im. Јa nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću", kazao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju.

Srpski član Predsedništva BiH je naveo da su se nedavno pojavili i pozivi na njegovo ubistvo.

"Pre mesec dana smo imali lika koji je nudio milion dolara da ubije Dodika, što se okarakterisalo kao šala, a vidimo kako je to. Scenario je davno napravljen, (nekadašnji Visoki predstavnik) Pedi Ešdaun još davno je zamislio kako će ovo da ide. A mi nećemo odustati, ja se ne borim za iluziju, RS nije iluzija i ja ću se uvek boriti", naglasio je Dodik.

On je ponovio da je za njega Kristijan Šmit nelegalan kao Visoki predstavnik u BiH.

"Mi ne smemo pokleknuti pred ovim, ne smemo da popustimo. Dođe čovek koji nema nikakvu funkciju i ukida neki zakon. BiH je sastavljena iz dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH", kazao je Dodik.

Ponovio je da sve što po Ustavu nije dato državi BiH, pripada entitetima.

"Isto tako su odlučili da imovina FBiH pripada FBiH, Brčkog Brčkom, samo Republika Srpska ne može imati svoju imovinu. Parlamentarna skupština kao u svim državama u svetu može da odlučuje o svojoj imovini i onda dodje Ustavni sud u kojem sede tri muslimana. Zbog mog negodovanja sam doveden u ovakvu situaciju", kazao je Dodik.

On je ocenio da se Šmitovim merama pokušava "diskvalifikovati i Rusija", odbacujući ocene da je on pod uticajem Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina.

"Kao mene ohrabrio Putin, što je glupost, budalaštine. EU nije navikla na krizu, pa oni traže ko je kriv", naveo je Dodik.

Ponovio je da neće odustati od svoje politike, "bez obzira šta drugi pokušali da pričaju i bez obzira na sankcije".

"Šta nas obavezuje britanska zabrana i njihov stav. Šta da mi jedan dan stavimo na svoj red situaciju u Velikoj Britaniji… Oni očekuju da mi radimo ono što oni odrede. Ne verujem da će ovo ikad prestati i oni će se uvek miješat", istakao je Dodik.

Naglasio je da sankcije koje uvodu EU, teraju i Republiku Srpsku da uvede sankcije Rusiji.

"Mi ne želimo da odbacimo Rusiju kao našeg partnera. Nikad nisu tražili neku rezoluciju ni za Nemce ni za Amerikance niti bilo koje druge", rekao je Dodik.

Ponovo je optužio opozicionu Partiju demokratskog progresa (PDP) da je tražila sankcije za njega.

"Ovi iz PDP-a mesecima hodaju i predstavljaju nas kao neke dikatore, a ovi ih slušaju. Oni su došli do njih i bez ikakvog kriterijuma donose odluke i neće nikad prestati. To ne znači da mi treba da stanemo i odustajemo i mi to nikad nećemo uraditi. Sad će biti problem i sa ovim obezbedjenjem", naveo je Dodik.

Komentari

Vaš komentar