MSP Crne Gore: Disciplinski postupak zbog nedolaska ambasadora na konsultacije

Region 18. jan. 202123:371 komentar
Podeli:
N1

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora koji, bez opravdanog razloga, nisu doputovali u Crnu Goru na konsultacije.

U saopštenju se navodi da opozvani ambasadori Miodrag Vlahović, Darko Pajović, Sanja Vlahović i Vera Kuliš, kao i ambasador Nebojša Kaluđerović, nisu doputovali u Crnu Goru na ambasadorske konsultacije.

„Ambasadori koji opravdano nisu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo spoljnih poslova da nisu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara“, saopšteno je iz ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju, imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo spoljnih poslova će protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak.

Kako su istakli, okončanjem disciplinskog postupka, ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministarstvo je ranije predložilo da se opozove sedam ambasadora, ali je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da potpiše njihov opoziv.

U međuvremenu je MSP pozvalo sve diplomatsko-konzularne predstavnike da dođu u Crnu Goru do 18. januara zbog konsultacija.

Komentari

Vaš komentar