Mitropolit Porfirije u skafanderu posetio korisnike Doma starih

Region 06. jan. 202120:3113 komentara
Podeli:
Mitropolit Porfirije
Izvor: spc.rs

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije na Badnji dan je posetio kovid pozitivne korisnike Doma starih iz Gline, koji su premešteni u Zagreb posle razornog zemljotresa, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC) i podelila fotografiju na kojoj mitropolit obučen u skafander nosi masku i vizir.

Uvek ćemo vas imati u našim molitvama i u svakom trenutku smo spremni da vam pomognemo koliko je u našoj moći, poručio je mitropolit Porfirije pacijentima, a zahvalio je i upravi i osoblju Centra za rehabilitaciju u Zagrebu na „nesebičnoj žrtvi koju ukazuju bolesnima, ne žaleći sebe“.

U zemljotresu koji je razorio Baniju teško je oštećen Dom za stare u Glini, pa je njegovih sedamdesetak korisnika, a među njima je značajan broj pravoslavnih vernika, ostalo bez krova nad glavom.

Dvadeset korisnika Doma su pozitivni na koronavirus i oni su smešteni u odeljenje zagrebačkog Centra za rehabilitaciju, gde ih je mitropolit Porfirije posetio u popodnevnim časovima Badnjeg dana, uputio im reči utehe i podelio badnjake i božićne darove, navela je SPC.

Komentari

Vaš komentar