Mitropolit Joanikije: Događaji u Ukrajini posledice su bezbožništva

Region 13. mar. 202221:04 > 21:0515 komentara
Podeli:
Izvor: Savo Prelevic/AFP

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da su "događaji u Ukrajini posledice bezbožništva koje se bilo ukorenilo" kao i da je Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

„Mnogi svetski mešetari su, naravno, tu gledali svoj interes. Kao što vidite, premnogo je laži. Mi moramo da saosećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, pre svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne deluje nepoznato: i kod nas je mnogo podela i zavada. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina“, istakao je Joanikije koji je služio liturgiju u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Poručio je da se nada da će se stanje u Ukrajini brzo smiriti.

„Danas je najteže Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, našoj braći koju predvodi mitropolit Onufrije. To je kanonska Crkva koja je u jedinstvu sa Moskovskom patrijaršijom i sa svim drugim Pravoslavnim crkvama u vaseljeni. Njima je najteže“, rekao je Joanikije.

On je, kako je objavljeno na sajtu MCP "pozvao verne na prikupljanje pomoći pravoslavnoj braći u Ukrajini, što su oni činili već u toku današnjeg bogosluženja".

"Tamo su duboki koreni Pravoslavlja. Tamo je veliki oslonac celog Pravoslavlja. I svi pravoslavni treba da se mole da dođe do mira u bratskoj Ukrajini", kazao je Joanikije.

Najnovije informacije pratite u BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar