Ministarstvo prosvete CG smenilo direktorku škole u Baru zbog reakcije javnosti

Region 20. jul 202116:55 > 17:018 komentara
Izvor: N1

Ministarstvo prosvete Crne Gore je smenilo učiteljicu Radu Višnjić s mesta vršiteljke dužnosti direktorke Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru posle oštre reakcije javnosti, opozicije i vladajuće URA na njeno imenovanje.

Višnjić je odlukom ministarke prosvete Vesne Bratić bila imenovana za v.d. direktoku škole, iako je ranije dobila otkaz zbog političke zloupotrebe dece u toj školi.

Povezane vesti

Posle oštre reakcije dela javnosti na to, Ministarstvo je u ponedeljak saopštilo da će preispitati tu odluku i da u slučaju učiteljice iz Bara „nije imalo informacije o njenim privatnim stavovima“.

Protiv Rade Višnjić je u januaru 2020. godine pokrenut disciplinski postupak jer je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, kada je dobila uslovni otkaz. Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

U jesen prošle godine je dobila otkaz jer je preko „Vajber grupe“ pozivala učenike na moleban u Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru.

U medijima su se juče pojavili njeni statusi u kojima veliča osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, ali i fotografije na kojima je poluobnažena.

Na osnovu novog Zakona, trebalo je da svi direktori i pomoćnici direktora crnogorskih škola i vrtića budu smenjeni i na njihovo mesto izabrani novi do 5. jula. To bi obuhvatilo 400 direktora i njihovih pomoćnika i postavljanje novih.

Crna Gora, po zvaničnim podacima, ima 162 osnovne škole, 50 srednjih i 21 predškolsku ustanovu, a direktore bira ministar prosvete.

Komentari

Vaš komentar