Ministarstvo: Pokrećemo vanredni nadzor nakon Severininih optužbi

Region 17. sep 202114:039 komentara
Izvor: N1

Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne zaštite pokrenulo je postupak vanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalni rad Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano za slučaj Severine Vučković i trenutno je u toku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije, rekli su iz Ministarstva za N1 Zagreb.

Podsetimo, Severina Vučković je u intervjuu za portal halter iznela teške optužbe na račun hrvatskog sistema socijalnog rada zbog svega što je doživela u borbi za starateljstvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Povezane vesti

Vučković je iznela teške optužbe na adrese mnogih, javnosti više ili manje poznatih, pojedinaca i institucija. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalni rad, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske saradnike.

U Newsroomu N1 Zagreb u četvrtak je o tome govorila novinarka Jelena Jindra koja je napravila intervju sa Severinom nakon kojeg su burno reagovali mnogi koje je pevačica optužila. Među njima je i patrijarh srpski Porfirije.

Nakon upita N1 Zagreb iz Ministarstva su odgovorili da pokreću postupak nazdora nad centrom koji je pevačica prozvala.

Komentar navoda koje je Severina iznela u intervjuu tražili smo i od Centra za socijalni rad Zagreb, kao i od podružnice Maksimir koji je Severina u intervjuu optužila.

Odgovor je stigao od Centra za socijalnu rad:

“Centar za socijalni rad Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje delatnosti, te deluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava maloletnog deteta. Odluku o sadržajima roditeljskog staranja, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, piše u odgovoru koji je stigao N1 televiziji.

Komentari

Vaš komentar