Ministarka zdravlja Crne Gore: Oko 20. aprila očekujemo 200.000 doza Sinofarma

Region 01. apr 202115:101 komentar
Izvor: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović najavila je da bi oko 20. aprila trebalo da stigne više od 200.000 doza vakcine kineske kompanije Sinofarm, nakon čega bi mogla početi masovna imunizacija.

Borovinić Bojović je izjavila novinarima u Muzičkom centru u Podgorici, gde je u toku vakcinacija zaposlenih u medijima vakcinom kompanije AstraZeneka, da očekuju novu količinu ove i Fajzerove vakcine, kao i 40.000 od dogovorenih 50.000 doza ruske vakcine.

„Pozivam sve građane da se vakcinišu i da budu potpuno uvereni da je svaka vakcina bezbedna. Vakcinacija, uz poštovanje epidemioloških mera, jedini je način da se savlada pandemija“, poručila je Borovinić Bojović.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić izjavio je da je punkt za vakcinaciju u Muzičkom centru urađen u veoma kratkom roku.

„Ovde je sedam linija i na ovom punktu će se vakcinisati novinari i prosvetni radnici sa područja Podgorice. Pripadnici vojske vakcinisaće se u Vojnomedicinskom centru“, naveo je Jokić.

Šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije SZO u Crnoj Gori Mina Brajović naglasila je da efikasan odgovor na pandemiju virusa korona iziskuje nacionalno jedinstvo i solidarnost.

„Moram da zahvalim novinarima koji su u ovoj borbi pokazali da su snažan bedem nacionalnom odgovoru protiv kovida-19“, poručila je Borovinić Bojović.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar