Ministar unutrašnjih poslova RS: Nisam kriv za napad na Draška Stanivukovića

Region 23. sep. 202111:594 komentara
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjasnio se u banjalučkom Osnovnom sudu da nije kriv za ugrožavanje sigurnosti Draška Stanivukovića, bivšeg narodnog poslanika RS i aktuelnog gradonačelnika Banjaluke.

Povezane vesti:

Lukač je izjavio da nije kriv ni za jedno delo, a pored ugrožavanja Stanivukovićeve sigurnosti, tereti se i za nanošenje telesne povrede gradonačelniku Banjaluke.

Prema navodima iz optužnice, ministar unutrašnjih poslova je u decembru 2019. godine, na sednici Narodne skupštine RS, vređao Stanivukovića, a zatim ga ošamario.

Kako stoji u optužnici, u toku sednice Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu pretnju da će mu naneti zlo, i da će „završiti kao što su i one zastavice završile“, što je „kod oštećenog izazvalo osećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život“.

„Potom je više puta pozvao oštećenog (Stanivukovića) da dođe do njega, pa kada mu je on prišao, rekao mu je: ‘Još jednom, još jednom majmune’, nakon čega je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice i naneo mu telesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne“, navedeno je u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Na toj sednici skupštine RS raspravljalo se o Programu reformi za ulazak u NATO, kada je Stanivuković prišao Lukaču i pred njega bacio zastavice NATO.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Lukaču preti kazna do dve godine zatvora.

Komentari

Vaš komentar