Ministar policije S. Makedonije: Policajci pasoše naplaćivali po 20.000 evra

Region 07. apr. 202113:14
Podeli:
Izvor: Robert ATANASOVSKI / AFP

Uhapšeni policijski službenici Severne Makdonije su lažne makedonske pasoše naplaćivali i do 20.000 evra, rekao je ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski.

„Osumnčeni su lažne pasoše izdavali isključivo za pare. Suma se kretala sigurno i do 20.000 evra“, rekao je Spasovski u TV-emisiji portala „Sloboden pečat“.

U Skoplju je juče uhapšeno devet polijskih službenika pod sumnjom da su izdali 215 pasoša s lažnim identitetom, od kojih 214 strancima, medju kojima ima i pripadnika medjunarodnih kriminalnih grupa i narko-klanova. Jedan član te grupe, posrednik koji nije zaposlen u policiji, je u bekstvu.

Spasovski je rekao i da je je pre dva mesaca privedeno „osam kolega“ iz upravnih službe koje su za 1.500 do 2.000 evra izdavale falsifikovne vozačke dozvole.

Makedonskog fudbalskog reprezetativca i igrača Levantea Enisa Bardija policija u Valensiji je pre dva dana zaustavila tokom saobraćajne kontrole i proverom vozačke dozvole UV lampom utvrdila da je lažna, što je on negirao tvrdeći da je dozvola validna i da je izdata u Severnoj Makedoniji.

Komentari

Vaš komentar