Ministar obišao migrantski kamp Lipa, rešen problem grejanja u šatorima

Region 09. jan. 202116:20
Podeli:
Kosovo
Izvor: N1

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić je sa svojim saradnicima obišao lokalitet Lipe kod Bihaća, ovaj put kako bi se na terenu uverio u intenzitet radova na pripremanju parcele i vojnih šatora za privremeni smeštaj migranata i izbeglica.

“Zadovoljni smo, s obzirom da je urađeno gotovo sve ono što je pre sedam dana i dogovoreno. Šatori su pripremljeni, rešeno grejanje u njima, a ubrzo će se uraditi i sve ostale neophodne stvari za dostojanstveniji smeštaj ovih ljudi. Ovo je privremeno rešenje i trenutno je najbolje moguće, kad se uzme u obzir teška situacija migranata i izbeglica, ali i potrebe i sigurnost lokalnog stanovništva”, izjavio je šef kabineta ministra bezbednosti BiH Senahid Godinjak.

Vrlo brzo će u potpunosti biti rešeno pitanje snabdevanja električnom energijom i pijaćom vodom, odnosno sanitarnog čvora i prostora za tuširanje. Volonteri Crvenog krsta Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona već su postavili veliki šator za podelu hrane i životnih potrepština, te će svakodnevno osiguravati barem dva prehrambena obroka.

Sve se odvija pod potpunom kontrolom Službe za poslove sa strancima BiH, čiji su službenici još sinoć u pripremljene šatore smestili najugroženiju grupu sa više od 200 migranata i izbeglica.

Podsećamo, migranti u privremenom kampu Lipa smešteni su u vojne šatore i prvi put posle višednevnog boravka na otvorenom, prenoćili su u nešto toplijim šatorima.

Migranti kažu da ni ovo nisu idealni uslovi za boravak, ali da su ipak zadovoljni jer bar imaju grejanje.

Komentari

Vaš komentar