Milorad Pupovac čestitao Vučiću Dan srpskog jedinstva

Region 15. sep 202117:007 komentara
Izvor: N1

Predsednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Pročitajte i:

„Pridružujem se u obeležavanju velike slobodarske tradicije srpskih ustanaka, proboja Solunskog fronta i pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu zajedno s drugim narodima s kojima smo živeli ili živimo. Ta je tradicija u svoje vreme bila inspiracija ne samo za nas Srbe, već i za mnoge nama bliske i povezane narode, a što je Srbiju učinilo slobodarskim Pijemontom na jugoistoku Evrope. Budite uvereni da tu tradiciju čuvamo, da ćemo je čuvati i da ćemo živeti u skladu s njenim slobodarskim idealima“, naveo je Pupovac.

Podsećamo, Srbija i Republika Srpska obeležavaju praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Datum, 15. septembar, izabran je zato što je tog dana 1918. godine probijen Solunski front.

„Briga za očuvanje tolerancije, tolerantne atmosfere u kojoj bi se za Srbe u Hrvatskoj trebalo odvijati započeti popis stanovništva, te njihovo nesmetano i slobodno izjašnjavanje nacionalne, verske i jezične pripadnosti, drži nas u obavezi da smo s njima ove dane svakodnevno“, navodi Pupovac u čestitki.

Komentari

Vaš komentar