Milanović: Vučić se hvali, ali ni Srbija ne bi uspela da obori dron

Region 15. mar. 202216:05 > 16:41179 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da ne veruje da bi ni Srbija, da je bila na mestu Hravtske, mogla da obori letelicu koja se prošlog četvrtka srušila u Zagrebu. "Teško je kontrolisati nebo sedam dana u nedelji. To verovatno ne radi niko. To kao što je slučaj s ovom bespilotnom letelicom, pitanje je ko bi to u realnom vremenu uspeo da obori. To što se Vučić hvali, verovatno ni oni to ne bi mogli oboriti", rekao je Milanović novinarima u Zemuniku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je povodom drona koji je pao u Zagrebu rekao da veruje da bi Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana Vojske Srbije oborili tu letelicu.

Povezane vesti

„Neki nemaju čime, a mi imamo najbolje vazdušne rakete, svakog dana i svako veče imamo ‘air policing’ našeg neba. Ne sme se pustiti bilo šta što bi na bilo koji način moglo ugroziti naše građane. Hrvatska ima izvanrednu kopnenu vojsku, u oklopnim vozilima su mnogo bolji od nas, ali su trenutno slabiji u RV i PVO, zato su i kupili 12 aviona Rafal“, rekao je predsednik Srbije. Milanović je danas rekao da Srbija ima dobru opremu, ali da ne bi u sedam minuta uspeli da sruše bespilotnu letelicu.

"Ja njih ne gledam kao na konkurenciju ni kao na pretnju. Ja ih ne gledam kao neprijatelje. Ali oni ne bi uspeli ovo srušiti u sedam minuta. Ne bi ni Hrvatska da to ima, ne bi ni Nemačka", rekao je on.

Milanović je rekao da "nema apsolutne zaštite".

"Šansa da se ovako nešto ponovi je mala, da uopšte dođe do Zagreba, mislim da su i Mađari nešto naučili", dodao je.

Komentari

Vaš komentar