Milanović položio venac u Okučanima, odao počast poginulima u „Bljesku“

Region 01. maj. 202115:176 komentara
Podeli:
Zoran Milanović
Izvor: N1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je u Okučanima polaganjem venca kod spomenika "Kristalna kocka vedrine" odao počast pripadnicima hrvatskih snaga poginulim u akciji "Bljesak", javili su mediji u Zgarebu.

Milanović je, kako prenosi agencija Hina, rekao da su na današnji dan „hrvatski junaci odlučnošću, znanjem, strpljenjem i hrabrošću“ oslobodili taj deo Hrvatske, a „nakon akcije ‘Maslenica’ 1993. godine omogućili da se u avgustu 1995. godine, Hrvatska konačno spoji i oslobodi“ .

To je bilo malo dobrih i malo hrabri ljudi, naveo je predsednik Hrvatske.

„Radilo se o stotinama, možda hiljadama ljudi. Mi ostali smo bili na Zrinjevcu, Ženevi, kadrovskim službama, a ovde se borio, i na drugim ratištima Hrvatske, mali broj ljudi. I njima večna hvala i slava hrvatskim herojima. Živjeli!“, poručio je MIlanović.

U delegaciji su, uz Milanovića, bili su načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savetnik predsednika Republike za odbranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i drugi visoki vojni zvaničnici i predstavnici udruženja ratnih veterana.

Obeležavanje 26. godišnjice akcije „Bljesak“ u Okučanima, u kojoj je učestvovalo oko 7.200 vojinika i policajaca, počelo je čitanjem imena poginulih pripadnika hrvatskih snaga.

Komentari

Vaš komentar