Milanović: Izbori u BiH fijasko i sramota, čestitam Cvijanović i Bećiroviću

Region 04. okt 202211:552 komentara
zoran milanović
Izvor: N1

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da su opšti izbori u BiH fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti.

„Razumem (Dragana) Čovića, jer on je i predsednik HDZ-a, da mora da govori nakon izbora kao predsednik HDZ-a BiH. On je prošao svašta, očigledno mora da balansira. HDZ ima određenog razloga za zadovoljstvo, jer oni nisu loše prošli u županijama gde su Hrvati većina. Međutim, HDZ nije jednako hrvatski narod“, rekao je Milanović.

Povezane vesti

Za Komšića je rekao da ne sme da dođe u mesta gde žive Hrvati, a čestitku povodom pobede za ulazak u Predsedništvo BiH uputio je kandidatu za srpskog člana Željki Cvijanović i Denisu Bećiroviću ispred bošnjačkog naroda.

„Bećirović je iz drugog pokušaja uspeo da pobedi prevrtljivog i lošeg Izetbegovića. Čestitam njemu i gospođi Cvijanović“, rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima, guranje Komšića Hrvatima s povezom na očima je kukavičje jaje, prenose hrvatski mediji.

Nakon što je Kristijan Šmit nametnuo izmene Izbornog zakona koje se tiču Federacije BiH, Milanović je rekao da je on poslednji doneo nekakvu odluku kojom je kao spasio Hrvate, a da nigde u tim odlukama nema reference na slučaj „Ljubić“.

„Ako se referiraš na implementaciju slučaja `Ljubić, onda moraš maknuti Komšića. Pazite koliko bi to u stvari bilo lako“, izjavio je Milanović.

On smatra da je to jedno veliko, bezobrazno, drsko, ništa, katastrofa za hrvatsku spoljnu politiku.

Milanović je naveo da će u sledeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

Komentari

Vaš komentar