Merkel podržala reforme Crne Gore u razgovoru sa premijerom Krivokapićem

Region 11. feb 202123:101 komentar
Podeli:
Izvor: BERND VON JUTRCZENKA / POOL / AFP

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, razgovarao je putem video-linka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, saopštila je danas crnogorska Vlada, navodeći da je kancelarka podržala reforme posebno u vladavini prava i borbi protiv korupcije.

„Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel su razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i reforme koje sprovodi Vlada Crne Gore na tom putu“, navodi se u saopštenju Vlade prenosi Glas Amerike.

povezane vesti

Kako se navodi Krivokapić je zahvalio Merkel na iskazanoj podršci koju Nemačka pruža Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprineti vladavini prava, te podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Krivokapić je istakao da je saradnja sa Nemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori“, saopštila je Vlada.

Merkel je pozdravila je opredeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Nemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu evrointegracija“, na čemu joj je premijer Krivokapić posebno zahvalio, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar