Mediji: Crnogorski tužioci saslušavaju Belivuka u Beogradu

Region 30. nov 202111:211 komentar
Podeli:
Veljko Belivuk
Izvor: Pedja Milosavljevic/AFP

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović otputovali su u Beograd gde će saslušati Veljka Belivuka, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića koji se sumnjiče za tri teška ubistva u Crnoj Gori Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mila Radulovića, saznaje portal Standard.

Prema saznanjima Standarda od više izvora bliskih istrazi, po unapred pripremljenom planu Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković su 14. oktobar 2020. godine u Spužu oteli Radulovića, koji se tamo nalazio sa Damirom Hodžićem i Adisom Spahićem.

Kako piše portal, sumnje su bazirane na osnovu dokaza prikupljenih preko aplikacije SKY, gde je presrenuta komunikacija nekih od osoba obuhvaćenih istragom. Radulović se vodio kao nestalo lice, a navodno su ga oteli Belivuk i Miljković kad su u Spužu ubili Spahića i Hodzića.

Pročitajte još:

Ovom istragom su obuhvaćeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković, piše Standard.

Prema nezvaničnim saznanjima, nakon što su kavčani ubili Spahića i Hodzića, otetog Radulovića su premestili na teritoriju Kotora. Istraga sumnja da su osumnjičeni uz obmanu, pretnje i fizičku silu od njega iznudili i novac.

Uz nasilničko fizičko postupanje, navodno su naredili Raduloviću da im oda sve informacije vezane za delovanje škaljarskog klana, kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao.

Nakon toga, prema navodima istrage, Radulović je ubijen 21. decembra 2020. godine.

Komentari

Vaš komentar