Mandić: Krivokapić više nema podršku Demokratskog fronta

Region 30. maj. 202122:5546 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), izgubio je poverenje i više nema podršku Demokratskog fronta (DF), saopštio je jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić.

On je rekao da će o sledećim potezima narednih dana razgovarati unutar saveza „Za budućnost Crne Gore“ i partnerima sa kojima imaju većinu u parlamentu.

povezane vesti

DF zajedno sa Demokratama i URA-om čine parlamentarnu većinu nakon izbora 30. avgusta.

Mandić je za A1 televiziju rekao da Krivokapić nije ispunio očekivanja kako crkvenih krugova koji si ga predložili za nosioca liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“, tako i građana koji su na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine glasali za smenu vlasti.

Kako je istakao, Temeljni ugovor Vlade Crne Gore i SPC usaglašen je početkom aprila, a Krivokapić je, odbijajući da ga potpiše, napravio težak skandal.

Mandić je kazao da Krivokapić još ima šanse da reaguje tako što će otići u Patrijaršijski dvor i potpisati Temeljni ugovor.

„Krivokapić nije ušao u politiku kao stručnjak za ekonomiju ili pravo, niti kao iskusan političar, već je doveden da reši konkretna pitanja, a jedno od ključnih je upravo Temeljni ugovor sa SPC“, ukazao je Mandić.

Komentari

Vaš komentar