Mandić kaže da je rekonstrukcija vlade „mrtav proces“, Abazović zove na dogovor

Region 01. nov. 202114:52
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da je došao trenutak da konstatuju da se, zbog Dritana Abazovića i premijera Zdravka Krivokapića, završava faza razgovora za rekonstrukciju Vlade. Sa druge strane, potpredsednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je da su stavovi URA jednostavni i da ih je Demokratski front sve vreme optuživao da nisu za rekonstrukciju Vlade, a sada su došli na njihovo.

„Mi od danas pokrećemo izbor nove Vlade i predložićemo partnerima da biramo novu vlast. Za nas je rekonstrukcija Vlade od danas mrtav proces“, kazao je Mandić na konferenciji za medije, prenose Vijesti.

Povezane vesti

Mandić je kazao da su uložili velike napore da se reši politička kriza u Crnoj Gori i da su bili spremni da učestvuju u rekonstrukciji Vlade.

Kako je naveo, bilo je dovoljno vremena i prostora i svi su mogli da daju pozitivan odgovor.

„Mi pokrećemo novu inicijativu, za izbor nove Vlade i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu vlast, novog premijera i nove ministre“, poručio je Mandić.

On je rekao da DF poziva sve partnere iz parlamentarne većine da se izjasne o tom predlogu.

Rekao je da građani neće trpeti i da će izglasati zakone koji su važni za njih. On je kazao da će oceniti dosadašnje rezultate predstavnika vlasti.

Mandić je rekao da je već potrošeno 25 odsto mandata koji su im dali građani.

Dritan Abazović je poručio je da bi bilo dobro da se što pre nađe rešenje, jer se moraju glasati veoma važni zakoni.

Komentari

Vaš komentar