Mandić i Knežević zatražili od Abazovića da „poštuje izbornu volju naroda“

Region 25. jan 202223:04 > 26. jan 2022 00:082 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andrija Mandić i Milan Knežević zatražili su od potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju naroda i poručili mu da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje, saopštio je Demokratski front.

Kako se navodi, Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromenjeni stav da će glasati za njegovu smenu u Skupštini, koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić. Oni su obavestili zamenika premijera da je njima i koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa Demokratskom partijom socijalista.

POVEZANE VESTI:

„Mislimo da to treba da bude stav i koalicije ‘Crno na bijelo'“, ističe se u saopštenju.

Abazović je, kako se navodi, saopštio čelnicima DF da je sadašnje stanje u Vladi neodrživo, da će Vlada biti smenjena i da ima puno razumevanje za njihovu odluku da glasaju za njegovo razrešenje.

Iz DF su saopštili da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da do dogovora dođe.

Demokratski front će nastaviti razgovare sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine, kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar