Maloletnice slikale selfi ispred nailazećeg voza, jedna poginula

Region 13. jan. 202115:3617 komentara
Podeli:
Freeeimages.com/Rui Caldeira, ilustracija

Nesreća sa smrtnim ishodom u Mariboru u Sloveniji dogodila se kad su dve maloletnice pred dolazećom kompozicijom voza između dva koloseka fotografisale "selfije".

Pri tome je jedna od njih smrtno nastradala, a druga je uspela odskočiti, ali je zbog šoka završila u bolnici, prenose mediji.

Nesrećna 14-godišnjakinja koja je u utorak umrla i njena vršnjakinja fotografisale su se između šina uz železničku platformu pred vozom koji je velikom brzinom dolazio iz smera Ljubljane.

Vozač lokomotive zvučnim signalima upozoravao je na dolazeću opasnost na šta maloletnice nisu reagovale, opisao je u tragični događaj u izjavi za novinare portparol policije Miran Šadl.

Prema njegovim rečima tek u poslednji čas devojčice su odskočile, ali jedna od njih nije uspela, te je od udara voza i zadobijenih povreda na mjestu preminula, a druga je zbog šoka završila u bolnici.

Kriminalisti nastavljaju prikupljati informacije, ali već su odbacili sumnju na samoubistvo ili tuđu krivicu pri nesreći i isključili moguću odgovornost mašinovođe.

Kako od izvora „bliskih policiji“ saznaje mariborski dnevni list „Večer“, istražitelji se pitaju da nije tragedija možda rezultat nekog opasnog izazova kojim se tinejdžeri posle hvale kao svojim poduhvatom na društvenim mrežama.

Komentari

Vaš komentar