Makedonski ministar: U autobusu stradalo 45 osoba, među kojima 12 dece

Region 23. nov. 202121:26 > 21:463 komentara
Podeli:
bugarska autobus nesreća
Izvor: REUTERS/Stoyan Nenov

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je da je u nesreći makedonskog autobusa Bugarskoj, prema prvim informacijama dobijenim od bugarskih istražnih organa, poginulo 45 osoba, među kojima je 12-oro dece. Podsetimo, prve objavljene informacije su bile da je stradalo 46 putnika.

„Prema prvim informacijama koje smo dobili od istražnih organa u Bugarskoj u autobusu je bilo ukupno 52 osoba, sedam je hospitalizovanuo u bolnici u Sofiji i imamo 45 poginulih. Rekoh, to su prve informacije koje smo dobili sa lica mesta“, rekao je on onlajn konferenciji za novinare u vladi u Skoplju, na pitanje da kaže koliko je tačan broj žrtvi zbog različitih brojeva koji su se danas pojavili u javnosti.

Povezano:

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je pre podne da je u nesreći makedosnkog autobusa koji je izgioreo noćas na autoputu u Bugarskoj poginilo 46 osoba, a u medijima se pojavila informacijia da su najmlade žrtve četvorogodišnji blizanci Luan i Alban Ahmeti.

Spasovski je rekao da je su među 45 žtrvi 12-oro bila deca, ali je detalje o preminulim najavio za sutra nakon što makedonske vlasti dobiju izveštaj Sudske medicine u Sofiji.

„Od 45 osoba 12 su deca. Medjutim, očekujemo u toku sutrašnjeg dana izveštaj sudske medicine u Sofiji i tada ćemo moći da saopštimo sve detalje o preminulim, njihovom uzrastu i gradovima iz kojih su“, rekao je Spasovski.

Ministar policije Severne Makedonije je istakao da očekuje brzu i sveobuhvatnu reakciju nadležnih službi i da veruje da će se u saradnji sa bugarskim institucijama vrlo brzo imati odgovor oko svih nejasnoća u vezi sa autobuskom nesrećom na autoputu „Struma“, nakon čega će slediti efikasno utvrđivanje odgovornosti.

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani je istakao da je kontaktirao porodice poginulih, dodajući da je toku proces identidikacije žrtvi DNK analizom i da će nakon njegovog završetka biti organizovano prenošenje tela preminulih.

Kako je istakao, Ministarstvo spoljnih poslova će učiniti sve da obezbedi dostojanstvo porodicama u ovom za nih teškim trenucima kako bi prvo dobili prave i precizne informacije, identifikaciju i dostojanstven prenos ostataka žrtava u Skoplje.

„Šta kod da uradimo ne možemo da nadoknadimo gubitak, niti da prekrijemo tugu 45 naših sugrađana, deca, žena, supruga i supruga, celih porodica, braće i sestara koji od danas više nisu sa nama“, rekao je Osmani na onlajn konferenciji za novinare.

Nesreća makedonskog autobusa u Bugarskoj se, kako su jutros objavile vlasti u Sofiji, dogodila u dva sata ujutru na autoputu kod sela Bosnek, oko 40 kilometara južno od Sofije.

Komentari

Vaš komentar