Makedonska policija rasturila karneval zbog nepoštovanja kovid mera

Region 13. jan. 202121:12
Podeli:
N1

Makedonska policija je danas rasturila karneval u Vevčanima zbog nepoštovanja mera zaštite od kovida-19.

Kada je stotinak policajaca koji su došli u nekoliko „marica“, upalo u defile maskenbala kada se masa učesnika „zgusnula“, po snimcima na društvenim mrežama, došlo je do koškanja i guranja, uz uvrede i psovke na račun policajaca.

Kako su preneli mediji, privedeno je više učesnika tradicionalnog Vevčanskog karnevala, među kojima i predsednik lokalne organizacije opozicione partije VMRO DPMNE, koji je kasnije preko Fejsbuka optužio policiju za „brutalnost“.

Portparol policije u Ohridu Stefan Dimoski rekao je da su policajci intervenisali u Vevčanima „zbog nepoštovanja mera i propisa za sprečavanje širenja koronavirusa, odnosno zabrane okupljanja više od četiri osobe“.

„I pored dogovora na tri sastanka sa osobama angažovanim na priređivanju te manifestacije, danas se velika grupa okupila u Vevčanima bez poštovanja mera i uz nedozvoljeno grupisanje, zbog čega je policija morala da interveniše“, rekao je Dimoski.

Vevčanski karneval se skoro 15 vekova održava svakog 13. januara, na dan Svetog Vasilija, a ove godine su dva lokalna „vasiličarska“ društva i Opština Vevčani odustali od organizacije zvanične karnevalske povorke i zabavnog programa.

Komentari

Vaš komentar