Lukač: Detalje istrage o zaplenjenom kokainu objavićemo kad sklopimo mozaik

Region 18. avg 202215:15 > 15:335 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova poslova Republika Srpske Dragan Lukač izjavio je da i dalje traje intenzivna istraga o 73 kilograma kokaina, koji je pre dva dana zaplenjen u Doboju.

Lukač je naveo da se radi o medjunarodnoj trgovini drogom i da MUP RS u saradnji sa Tužilaštvom BiH i Evropolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

Povezane vesti

„Reč je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju RS, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavestili su policiju, koja je reagovala“, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će javnost biti obaveštena o rezultatima istrage „kada se sklopi mozaik“.

„U istragu je uključeno više policijskih agencija. Reč je o medjunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriji Srpske nije zaplenila“, kazao je Lukač.

Na području Doboja policija je u utorak zaplenila oko 73 kilograma kokaina, koji je transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Prema pisanju pojedinih medija, kokain koji je zaplenjen u Doboju stigao je u BiH u dva kamiona firme „Frukta trejd“ iz Dervente, koji su iz Holandije dovezli šećer, transportovan iz Kolumbije.

Na ulasku u BiH prošli su carinu bez problema, jer je kontrolisana samo dokumentacija, a ne i sadržaj robe koja se nalazila u kamionima.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da vrednost pronadjenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više miliona evra i da je reč o jednoj od najvećih zapleni te droge u postdejtonskoj BiH.

Komentari

Vaš komentar