Čestitke crnogorskih zvaničnika Joanikiju: Dostojan naslednik Amfilohija

Region 29. maj. 202119:14 > 20:2418 komentara
Podeli:
Zdravko Krivokapić
Izvor: Kenzo Tribouillard/AFP

Premijer Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović čestitali su novom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju na izboru, javlja RTCG.

Povezane vesti

Krivokapić je poručio da je srećan, jer je Mitropolija crnogorsko-primorska „dobila mitropolita za kog smo se molili“.

„Verujem da će mitropolit Joanikije biti dostojan naslednik mitropolita Amfilohija i da će hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine. Dostojan! Na mnogaja ljeta“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

On je naveo da će „istinski stradalnik za svetinje i Crkvu Hristovu u Crnoj Gori“ vladika Metodije upravljati Eparhijom budimljansko-nikšićkom.

„Na mnogaja ljeta, dragi i čestiti Vladiko. Dostojan!“, poručio je Krivokapić.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je poručio da je još više srećan, jer su obojica duhovni učenici njegovog prijatelja Amfilohija.

„Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama”, poručio je Bečić.

Kako dodaje, uveren je da su Mitropolija crnogorsko-primorska i verujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira.

„Episkopu budimljansko-nikšićkom, gospodinu Metodiju, čestitam na izboru u uverenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju veru i da ćete biti duhovni oslonac verujućem narodu“, napisao je Bečić na Tviteru.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović je u čestitci vladici Joanikiju rekao da veruje da će svi zajednički sa svojih pozicija doprineti promociji i jačanju univerzalnih vrednosti u Crnoj Gori.

„Ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde“, poručio je Abazović na Tviteru.

Komentari

Vaš komentar