Krivokapić: Svečani epilog Temeljnog ugovora sa SPC demaskiraće političke igre

Region 02. jul. 202120:4216 komentara
Podeli:
Izvor: Betaphoto/European Council/Zucchi Enzo/DS

Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) dobiće svečani epilog, čime će sve zlonamerne političke igre i intrige biti sasvim demaskirane i obesmišljene, izjavio je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u razgovoru sa episkopima mileševskim Atanasijem i zahumsko-hercegovačkim Dimitrijem.

Kako je saopšteno iz Vlade, tema sastanka bio je upis Eparhije milešveske i Eparhije zahumsko–hercegovačke i primorske, čiji se delovi protežu i na teritoriju Crne Gore, u Jedinstvenu evidenciju verskih zajednica.

To je već učinjeno sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i Eparhijom budimljansko-nikšićkom, u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o slobodi veroispovesti.

Krivokapić je iskoristio priliku da episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju uruči rešenje o upisu u Jedinstvenu evidenciju verskih zajednica. Eparhija mileševska podnela je zahtev za upis u Jedinstvenu evidenciju i njenim upisom sve eparhije SPC na teritoriji Crne Gore biće evidentirane u jedinstvenoj knjizi evidencije verskih zajednica, saopšteno je iz Vlade.

Episkopi su, kako se navodi, zahvalili premijeru i Vladi Crne Gore na spremnosti da reše pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Komentari

Vaš komentar