Krivokapić: Sa tugom se sećamo žrtava NATO bombardovanja

Region 24. mar. 202115:321 komentar
Podeli:
Zdravko Krivokapić
Izvor: Kenzo TRIBOUILLARD/AFP

Nismo vlada koja trguje, niti licitira, niti ćemo to ikada raditi sa ljudskim dušama i najintimnijim osećanjima, izjavio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, povodom 22. godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije i dodao da se klanja svim nevinim žrtvama tog čina.

Ne bih danas pominjao ni pravdu ni nepravdu, ni sudije niti dželate, niti razloge ni ciljeve koji su prethodili ovoj tragediji. O svemu tome je izlišno govoriti kada stojimo danas nad humkama koje su ishod koji nema popravke, niti utehe, rekao je Krivokapić.

Svi naši izgubi i sva naša stradanja danas treba da nas opomenu da smo skupo, da smo preskupo plaćeni i da je prilika koju imamo da izgradimo prosperitetno društvo razumevanja i tolerancije došla nakon naših velikih pravednih i nevinih žrtava, i da tu priliku ne smemo da ispustimo, poručio je on.

Krivokapić je naglasio da će neko, možda, reći ili pomisliti da je skromno obeležavanje ovog tužnog dana izraz licemjerja ili pukog protokola.

Možda će i navoditi kao argument za takav stav neke naše diplomatske smernice, evropsku integraciju Zapadnog Balkana, ili članstvo Crne Gore u NATO, ali želim da poručim i dobronamernim kritičarima i onima koji to zasigurno nisu, da nismo Vlada koja trguje niti licitira, niti ćemo to ikada raditi sa ljudskim dušama i najintimnijim osećanjima, poručio je Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar