Krivokapić predložio razrešenje ministra zbog izjave o Srebrenici, DF protiv

Region 05. apr. 202112:01 > 16:1844 komentara
Podeli:

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je tražio ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici, a pošto ministar nije promenio svoj stav, doneo je predlog o njegovom razrešenju.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici „kada se to nedvosmisleno utvrdi“, te da je sud u Hagu, gde je suđeno za taj genocid, „izgubio svoj legitimitet“.

Povezane vesti:

„Izjava je ostala na istom fonu i nisam sebi mogao dopustiti taj luksuz, nego sam reagovao u ime Vlade i rekao ono što je činjenica. Tražio sam ostavku Leposavića, jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost“, rekao je Krivokapić u vanrednom obraćanju medijima.

To sam uradio u petak, to sam uradio i danas želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosledan svom stavu doneo sam tešku odluku – predlog o razrešenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića, poručio je Krivokapić.

Premijer Crne Gore je istakao da je Leposavić čovek retke intligencije i izuzetnog poznavanja prava.

Da je to uradio ministar poljoprivrede, ja bih rekao uradio je iz neznanja. Ali, on je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove, predočio je Krivokapić.

Ničija biografija ne može biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti. Samo dela svedoče o nama, poručio je Krivokapić.

Demokratski front neće podržati smenu ministra

Demokratski front neće podržati smenu ministra pravde Vladimira Leposavića, izjavio je danas jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić.

Mandić je novinarima posle sastanka predstavnika parlamentarne većine rekao da će vladajuća koalicija uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe i da su „čvrsto odlučili da urade ono što od njih traže građani“.

„A to je da odbranimo demokratiju koja je pobedila 30. avgusta“, istakao je Mandić, prenosi RTCG.

On je rekao da će ubrzo imati novi sastanak, na kome će predstaviti konkretne predloge za izlazak iz krize.

Komentari

Vaš komentar