Krivokapić o razrešenju ministra pravde: Uradio sam što sam jedino mogao

Region 16. jun. 202114:3712 komentara
Podeli:
Izvor: Anadolija/Miloš Vujović

Premijer Zdravko Krivokapić, obrazlažući u Skupštini Crne Gore predlog za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zbog spornih izjava o Srebrenici, da je takvu doneo odluku za budućnost svih i dece u Crnoj Gori.

On je rekao da je razočaran i time što je ministar odbio da prihvati ličnu odgovornost, što, kako je ocenio, nije dobar primer, prenosi RTCG.

POVEZANE VESTI

“Moj izbor je jasan vi birajte po vašoj savesti”, poručio je Krivokapić i dodao da je mera građana Crne Gore njihova budućnost.

“Ja ne kalkulišem, oni koji kalkulišu treba da znaju da to nije pitanje lične ili partijske koristi već pitanje kako ćemo biti u budućnosti viđeni”, poručio je Krivokapić.

Rekao je i da je predlogom Leposavića napravio grešku. „Ali valjda ja ima pravo da ispravim grešku“, naveo je Krivokapić.

Uradio sam što sam morao, trebalo i jedino mogao da učinim. Pre ili kasnije građani će saznati pravu istinu i sve će im biti jasno. A vi poslanici glasajte po savesti, rekao je Krivokapić.

Poručio je i da je odluka o Leposaviću biranje između evropske, građanske i demokratske države i nasleđa 90-ih godina i u kojima, kako je istakao, učestvuje jedan deo prethodne, a i sadašnje vlasti.

“Nije iskazao potreban nivo odgovornosti, koji nosi funkcija ministra pravde, već je sebi dao za pravo više nego što mu pripada kao javnom funkcioneru”, naveo je Krivokapić.

Poslanici bi na današnjoj sednici trebalo da započnu pretres u odnosu na predlog o razrešenju ministra Leposavića, navodi RTCG.

Krivokapić je u obrazloženju naveo da je javno delovanje Leposavića, od izbora na funkciju ministra do podnošenja predloga za njegovo razrešenje, u velikoj meri odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Podršku inicijativi Krivokapića najavili su predstavnici opozicionih partija, kao i Građanskog pokreta URA.

Iz vladajućih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije poručili da će biti protiv.

Demokratska Crna Gora saopštila je da ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta partija neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) učestvovati u smeni ministra pravde.

Poslanici DPS bojkotuje rad Parlamenta, i još nije poznato da li će biti u sali kada se bude glasalo o razrešenju Leposavića, prenosi RTCG.

Komentari

Vaš komentar