Krivokapić: Neću podneti ostavku i neću tražiti glasanje o poverenju

Region 29. jul. 202115:439 komentara
Podeli:
Zdravko Krivokapić
Izvor: Kenzo Tribouillard/AFP

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Demokratskom frontu (DF) da podnesu zahtev da se Vladi izglasa nepoverenje, jer kako je dodao, njega fotelja najmanje interesuje.

Krivokapić je ponovio da neće podneti ostavku i da on lično neće tražiti proveru poverenja Vladi na čijem je čelu.

On je u Skupštini Crne Gore odgovarao na pitanja poslanika u sklopu premijerskog sata.

Šef kluba poslanika DPS-Liberalna partija Danijel Živković pitao je premijera kada će pokrenuti pitanje poverenja Vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je izgubila poverenje parlamentarne većine. Živković je u Skupštini kazao da se Crna Gora nalazi u dubokoj krizi izvršne i zakonodavne vlasti, uz napomenu da premijer Krivokapić ima svega 14 glasova podrške u Skupštini.

„Vi ste danas nelegitimni predsednik Vlade Crne Gore“, poručio je Živković Krivokapiću.

Premijer Krivokapić je kazao da ga najmanje u životu interesuje fotelja. On je kazao da su tajkuni DPS opustošili Crnu Goru više nego svi tajfuni.

„Gospodine Živkoviću, kao i DF, i vi možete podneti zahtev da ovoj Vladi izglasate nepoverenje. Zašto očekujete od mene da ja to uradim?“, pitao je Krivokapić i naveo da DPS samo zanima kako će se vratiti na vlast.

„Vas samo interesuje da se vratite na vlast, tako što ćete ljude u institucijama ubeđivati da ova Vlada neće dugo trajati. Koliko god trajala ova Vlada, neće doći nova na kojoj ćete vi biti ti koji će predstavljati vlast u Crnoj Gori“, kazao je Krivokapić Živkoviću.

Odgovarajući na pitanje poslanika SD Ivana Brajovića, Krivokapić je ponovio da neće podneti ostavku.

„Neću podneti ostavku, neću tražiti poverenje Vladi. Valjda je to zadatak poslanika. Zašto bih se ja bavio vašim poslom. Dignite ruke, izglasajte nepoverenje ovoj Vladi, bez obzira o kome se radi, nemam ništa protiv toga“, naveo je Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar