Krivokapić: Ne verujem u mogućnost da Đukanović ne potpiše zakone

Region 20. jan. 202117:49 > 17:504 komentara
Podeli:
Zdravko Krivokapić
Izvor: Kenzo TRIBOUILLARD/AFP

Ne verujem u mogućnost da predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne potpiše zakone koje je danas usvojila Skupština, poručio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je novinarima u parlamentu rekao da je teorijski moguće da Đukanović ne potpiše zakone, ali i da je reč o iskusnom političaru i da se to neće desiti.

Krivokapić je dodao i da niko ne može ucenjivati Skupštinu da dostavi ono što treba u roku 15 dana, a što je faktički nemoguće.

“Ako se prisetimo svih dešavanja oko Ustavnog suda, sa pravom možemo da kažemo da je to jedna partijska organizacija, a tamo gde politika dominira nema pravde“, naveo je Krivokapić, prenosi RTCG.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić ranije danas je rekao da je Ustavni sud poslao zahtev parlamentu u kome traži da u roku od 15 dana dostavi odgovor o podnesenom predlogu za ocenu ustavnosti odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Ovo je obračun koji je krenuo posredstvom Ustavnog suda koji na izdisaju želi da prigrabi mogućnost da u zadnjem trenutku donese „tobož“ legitimne odluke, predočio je Krivokapić.

Upitan da li je čestitao Dan Republike Srpske, Krivokapić je odgovorio da nije.

Ja sam sticajem okolnosti 9. januara nazvao predsednicu bosansko-hercegovačkog entita Željku Cvijanović, rekao je Krivokapić i napomenuo da mu je ona među prvima čestitala premijersku poziciju.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao je da se niko ne može da igrati sa voljom građana, pa ni Ustavni sud.

Ako neko misli da će se igrati sa Vladom, premijerom, Skupštinom, to se neće desiti, rekao je Abazović.

Skupština Crne Gore danas je glasovima 41 poslanika parlamentarne većine ponovo usvojila sedam zakona, koje je Đukanović vratio na ponovno odlučivanje, među njima i Zakon o slobodi veroispovesti.

Komentari

Vaš komentar