Kovid propusnice u Sloveniji: Ublaženi uslovi

Region 24. sep. 202109:19 > 10:283 komentara
Podeli:
Slovenija korona
Izvor: JURE MAKOVEC / AFP

Vlada Slovenije je promenila pravila za ispunjavanje uslova PCT - u vezi sa kovid propusnicama (vakcinisani, preboleli kovid ili imaju negativan test). Promene se tiču rada od kuće i benzinskih pumpi.

Izmenjena vladina uredba propisuje da radnici koji rade od kuće ne moraju da ispunjavaju uslove PCT dok rade od kuće, napisala je vlada u saopštenju za javnost nakon dopisne sednice, piše N1 Slovenija.

Izmenjena vladina uredba takođe uvodi izmene pravila u vezi sa benzinskim pumpama. U slučaju usluge na benzinskim pumpama, PCT uslov sada mora biti ispunjen samo ako se koriste usluge ili kupuje roba u zatvorenom prostoru.

„Benzinske pumpe obezbeđuju bezbedno sprovođenje aktivnosti bez direktnih kontakata na svim otvorenim prostorima i mestima, a u širem smislu, snabdevanje gorivom takođe je komponenta upravljanja kritičnom infrastrukturom u snabdevanju energijom“, saopštila je vlada.

Po ispunjenju uslova bez maski na treninzima

Vlada je takođe na dopisnoj sednici odlučila da se sportski trening može izvoditi bez upotrebe zaštitne maske, bez potrebe za obezbeđivanjem međuljudske udaljenosti i može se izvoditi na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

Novo izuzeće od upotrebe zaštitne maske je dozvoljeno pod uslovom da osobe ispunjavaju uslov za PCT. Deca mlađa od 15 godina ne moraju da ispunjavaju ovaj uslov.

Komentari

Vaš komentar