Komšić: Građani RS ne treba da nasedaju na priče Dodika o ujedinjenju sa Srbijom

Region 03. jul 202220:234 komentara
Podeli:
Izvor: F.Z./N1

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da građani Republike Srpske ne treba da nasedaju na tvrdnje srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika o ujedinjenju RS sa Srbijom.

„Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne bi trebalo da nasedaju na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjenju sa Srbijom i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima“, rekao je Komšić, prenosi N1 Sarajevo.

Povezane vesti

On je postavio pitanje – zašto je Dodik uopšte pristao da izađe na izbore kada je odluku o njihovom finansiranju nametnuo Visoki predstavnik Kristijan Šmit kojeg ne priznaje, i zašto pred strancima tvrdi da ne zagovara secesiju, a građanima je obećava.

Komšić smatra da Dodik, kako kaže, ‘svoje floskule’ može da govori samo onima koji žive u ekonomskoj zavisnosti od njega, a da oni koji žive u Federaciji BiH, koja je, kako on smatra, ekonomski napredniji deo BiH, sigurno neće da se povedu za njim.

„Dodik je doživeo potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas“, kazao je Komšić.

Dodik je danas na obeležavanju 80 godina od bitke na Kozari rekao da je prošli vek bio vek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude vek srpskog ujedinjenja – državnog i nacionalnog.

Komentari

Vaš komentar