Komšić: Dodika ne može da spasi Vučić, nego samo izmene izbornog zakona BiH

Region 24. okt. 202121:136 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je sastanak u Beogradu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsedništva BiH iz entiteta RS Milorada Dodika.

Komšić ističe da Dodika ne može spasiti Vučić, nego samo usvajanje izmena Izbornog zakona BiH po željama HDZ koje podržava Rusija, a što bi značilo kraj NATO perspektive BiH.

Povezane vesti

„Dodika ne može spasiti Vučić, bez obzira koliko se on protivio uvođenju sankcija, jer o sankcijama koje se najavljuju ne odlučuje on, niti ih ukoliko se s njima krene, može zaustaviti. Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih zahteva HDZ za izmene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika“, zaključio je Željko Komšić.

Navodi da to vodi u sigurnu dezintegraciju države, „što i jeste cilj Dodikove politike“.

„Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države BiH. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Budu li se politički procesi u BiH odvijali u tom pravcu, to će značiti nagradu za svaki oblik destruktivnog političkog delovanja. Svi oni koji jesu za državu BiH, verujem da su toga i svesni. Od toga kako ćemo se svi zajedno prema tome postaviti, zavisi i u budućnost BiH, a ona će biti baš onakva kakvu smo zaslužili“, zaključio je Komšić.

Komentari

Vaš komentar