Komšić: BiH će biti ili sa Dodikom ili bez njega

Region 20. sep. 202118:187 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nije neophodan da bi BiH funkcionisala.

„Ove zemlje će biti i s njim, a i bez njega, pogotovo“, kazao je Komšić za sarajevski portal Klix iz Njujorka, gde će učestvovati na sednici Generalne skupštine UN.

Povezane vesti

Dodik je ranije danas novinarima u Banjaluci rekao da je Komšić „privatizovao funkciju“ i da sednici Generalne skupštine UN-a može prisustvovati u svoje ime, a ne kao član Predsedništva BiH.

On je još kazao da je 7. septembra poslao pismo generalnom sekretaru UN-a o tome da nema zajedničke odluke Predsedništva BiH da se Komšić obrati na sednici Generalne skupštine UN-a.

Dodik je ocenio da će generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) „doprineti raspadu BiH“, ako dozvoli obraćanje Komšiću.

„Pošto vidim da se najavljuju sastanci i njegovo obraćanje, to govori da se UN upetljao u rasturanje BiH i njen raspad. Generalni sekretar ignoriše Ustav BiH i proceduru Poslovnika o radu. Predsedništvo BiH odluke donosi konsenzusom. Ovo je pitanje bilo na prethodnoj sednici i nije dobilo saglasnost“, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, generalni sekretar UN-a ovim potezom je „zabio još jedan ekser u kovčeg BiH“.

„On je tako zabio ekser u mrtvački kovčeg BiH, jer je dao mogućnost da se sluša samo jedna strana, ozlojedjena svojom pozicijom. Tamo nema BiH, tamo postoji samo Željko Komšić nedefinisan i neartikulisan kakav je i inače“, istakao je srpski član Predsedništva BiH.

Komentari

Vaš komentar