Komemoracija na Cetinju: Tuguje cela Crna Gora

Region 14. avg 202211:22 > 11:3410 komentara
Podeli:
Izvor: Anadolija/Lazar Ruzic

U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila prestonicu. Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku, prenosi RTCG.

Povezane vesti

„Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti“, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.

„Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju do naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi“, naveo je Đurašković.

Potpredsednik Skupštine Cetinja Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

„Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u bolu, sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa“, kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje reči utehe za njih.

„Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cela Crna Gora“, naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade kao i predsednik države Milo Đukanović.

Izvor : Anadolija/Lazar Ruzic

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest povređeno.

Komentari

Vaš komentar