Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ predlaže Miodraga Lekića za novog premijera

Region 06. jul. 202121:4419 komentara
Podeli:
Crna gora, pokrivalice, ilustracije, Montenegro, more, Budva, primorje
Izvor: N1

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je posle sastanka predstavnika parlamentarne većine da je koalicija "Za budućnost Crne Gore" za novog premijera predložila Miodraga Lekića iz koalicije "Mir je naša nacija" kao nekog ko dobro poznaje politiku i ko bi bio dobro rešenje.

Povezane vesti:

Za koaliciju „Za budućnost Crne Gore“ Vlada Zdravka Krivokapića nije položila test, kazao je Mandić i dodao da su nezadovoljni na više nivoa i da su od Vlade dobili nipodaštavanje i ružan odnos.

„Obavestili smo kolege da je najbolje da se formira nova Vlada. Kazali smo i da smo spremni da rešimo krizu tako što bi mesto premijera moglo da pripadne nekom iz koalicije ‘Mir je naša nacija’, a da bi funkciju predsednika parlamenta preuzeo neko iz Fronta. Važno je da je većina od nas iz parlamentarne većine nezadovoljna dosadašnjim postupcima Vlade i njenim rezultatima. Većina je rekla da se bira nova Vlada“, rekao je Mandić, prenosi RTCG.

Dodao je da će tema sledećeg razgovora biti rekonstrukcija Vlade, što je deo većine predlagao i danas, uz napomenu da ta ideja za njih nije prihvatljiva, ali da će pažljivo saslušati argumentaciju.

Mandić je kazao da bi možda i Krivokapić mogao da povuče neki potez koji bi doveo do rešenja krize, bilo to traženje nove većine ili podnošenje ostavke, nakon što vidi da više nema podršku.

Lider Nove srpske demokratije je naveo i da su došli do konkretnih podataka da u novu Vladu mogu ući „samo neki“ i da iza toga stoji američka ambasada i neki članovi sadašnje Vlade.

„Sa nama niko nije razgovarao, niti nam je predočio da smo nepoželjni“, rekao je Mandić i dodao da imponuje što su svi iskazali želju da ova većina nastavi zajednički da radi.

Upitan o predlogu za premijera i predsednika Skupštine, Mandić kaže da su želeli da pokažu širinu, iako im po Dontovoj formuli pripada i jedna i druga funkcija.

„Računali smo da nakon prvog predloga napravimo iskorak i pokažemo da nam fotelje nisu primarno pitanje i da najvažnija funkcija može da pripadne i onima koji su osvojili manje glasova od naše koalicije“, rekao je Mandić.

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je nakon sastanka da su moguća dva rešenja za prevazilaženje parlamentarne krize.

„Na sastanku smo pokazali odgovornost i pokrenute su mnoge ideje za prevazilaženje krize. Postoje dve ideje, jedna je rekonstrukcija, a druga izbor nove vlade. Dogovorili smo se da se popnovo sastanemo za nekoliko dana i da kad postignemo dogovor idemo ka rešavanju krize. Verujem da će se ova kriza rešiti u krugu ove parlamentarne većine“, rekao je Joković.

Komentari

Vaš komentar